Zuiniger rijden. Met elk voertuig.

Ontdek onbenutte besparingsmogelijkheden voor reisbussen en openbaar vervoer met de telematica van Fleetboard. Fleetboard is ontworpen voor bus specifiek wagenparkmanagement en richt zich op stadsvervoer en busvervoer over lange afstanden. Het dienstenaanbod van Fleetboard omvat onder andere talloze functies om de rijstijl te optimaliseren, als ook processen die zorgen voor een reductie van voertuigslijtage en brandstofverbruik, en een betere dienstverlening.

Uw voordelen

Lagere kosten.

Benut uw besparingsmogelijkheden met het gebruik van Fleetboard diensten, zoals Inzetanalyse en Ritverslag. Bespaar tot 10 procent op brandstof.

Een transparant wagenpark.

De actuele locatie van ieder voertuig is op elk moment beschikbaar en de route wordt gedetailleerd vastgelegd. Op die manier draagt Fleetboard bij aan de veiligheid van het wagenpark.

Goed beveiligde data.

Handige toegang tot data, evenals een maximale beveiliging door middel van een met wachtwoord beveiligde login en datacentrum conform de banknormen met versleutelde datatransmissie.

Flexibele integratie van computersystemen.

Middels WebServices kan Fleetboard gekoppeld worden aan inhouse computersystemen.

Voorsprong vanuit de fabriek.

Bussen van Mercedes-Benz en Setra kunnen af-fabriek worden uitgerust met het Fleetboard-systeem, voorzien van een volledige garantie in heel Europa. Het systeem kan ook achteraf ingebouwd worden in andere bussen.

Lagere kosten. Hogere efficiëntie.

Fleetboard Inzetanalyse: Rijstijl documentatie.

Van de snelheid en gepast rijden tot de weergave van hard remmen: met de Fleetboard Inzetanalyse verzamelt u gedetailleerde informatie over de rijstijl van uw chauffeurs. Hierdoor krijgt u, zelfs bij verschillende merken, een realistische evaluatiebasis voor het verlagen van uw brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de voertuigslijtage. Onafhankelijk van het type bus of de inzet.

Fleetboard Ritverslag en Mapping: Leg uw ritten naadloos vast.

Ritverslag draagt alle bus specifieke data over met betrekking tot het dagelijks bus gebruik, zoals rij- en stilstand tijden, de deur- en rijplankstatus, het gebruik van airconditioning en verwarming, de positie en de snelheid. De locatie en route van de bussen, welke met intervallen van dertig seconden vastgelegd en iedere tien minuten overgedragen worden, kunnen op ieder moment van over de hele wereld opgeroepen worden met de Mapping-dienst. Bovendien is gebiedsbewaking (geofencing) met melding bij binnenrijden en verlaten mogelijk, net als de weergave van tourevents en waarschuwings- en statusberichten.

Fleetboard Tijdregistratie: Conform de wettelijke vereisten.

Plan uw reizen op basis van de huidige prognoses van de resterende rijtijden conform de wettelijke vereisten. Naast de geregistreerde en beschikbare rij-, werk- en rusttijden, geeft Fleetboard veel aanvullende nuttige informatie om efficiënt te kunnen plannen.

Fleetboard Chauffeurskaart- en Massageheugendownload: Voor eenvoudige archivering.

Met de DEKRA-gecertificeerde download op afstand kan het massageheugen van de digitale tachograaf in de bus gelezen worden ongeacht de locatie. Dat is zeker een voordeel als de chauffeur en de bus voor langere periodes afwezig zijn. De bedrijfskaart blijft waar deze hoort: bij het bedrijf en niet in de bus.

Fleetboard Messaging: Tekstcommunicatie met de bus.

Berichten naar chauffeurs sturen, antwoorden ontvangen, adressen voor de navigatie doorgeven: meer is er niet nodig in de wereld van professioneel logistiek management dat wordt ondersteund door telematica. Het resultaat is efficiënte communicatie, transparante processen en eenvoudigere informatie-uitwisseling tussen de chauffeur en de centrale.  Dit betekent minder fouten en lagere kosten voor u.

Fleetboard Logistics: Voor efficiënte processen.

Wij bieden een ruim aanbod vooraf geconfigureerde standaard workflows waarmee u terugkerende werkprocessen veilig kunt besturen en bewaken. De workflows zijn gebaseerd op de gebruikelijke

Performance Manager on tour.

Fleetboard Bus.app

Met de gratis Fleetboard Bus.app heeft u ook onderweg uw zaken onder controle. Voertuigpositie, verbruik, deur- en rijplankstatus, rijstijl en resterende rijtijdprognose voor uw chauffeurs: de app stuurt u informatie van alle Fleetboard-diensten. Hiervoor is een FleetBoard-servicecontract nodig. De Fleetboard Bus.app is voor iPhone, iPad en Android-smartphones gratis te downloaden in de Apple App store en in de Google Play store.

Fleetboard Driver.app

In topconditie achter het stuur en altijd op de hoogte van uw eigen rijstijl, rijtijden en uw collega‘s. De gratis Fleetboard Driver.app is een optimale combinatie van werk en vrije tijd. Bovendien heeft u rechtstreeks toegang tot persoonlijke gegevens van de Fleetboard-diensten voor Inzetanalyse en Tijdregistratie, tips om fit te blijven en video’s ter ondersteuning van uw lichamelijke gezondheid. De Fleetboard Driver.app is gratis verkrijgbaar in de Google Play store.

Vereisten

Voorwaarden voor installatie

Fleetboard-hardware is af-fabriek beschikbaar voor bussen van Mercedes-Benz en Setra en kan achteraf ingebouwd worden in andere merken en in oudere voertuigen. Hiervoor is de FMS-interface nodig (ten minste Bus-FMS 2.0). Vaak is het mogelijk om de FMSinterface achteraf in te bouwen in bestaande voertuigen.

Fleetboard diensten en boordcomputer

Vereist voor gebruik van de Fleetboard diensten zijn de installatie van de boordcomputer en het sluiten van een raamcontract voor de gebruik van de diensten.

Deze oplossingen vormen een aanvulling op Fleetboard Bus

Fleetboard Cockpit

Profiteer van Fleetboard Cockpit, waarmee u uw data van de Fleetboard diensten snel en gedetailleerd kunt analyseren en de resultaten overzichtelijk kunt weergeven.

Fleetboard Consulting

Onze Fleetboard adviseurs ontwikkelen samen met u individuele workflows, die optimaal zijn afgestemd op de eisen van uw bedrijf.